Studio Nieuwe Grond - beeldmerk

STUDIO NIEUWE GROND

Tuinontwerp laten maken

Een strak en compleet tuinontwerp

Een compleet tuinontwerp ontstaat uit input van uw wensen en onze visie. Eerst een presentatie van het schetsontwerp om vervolgens tot een definitief tuinontwerp te komen. Naar wens kan het plan aangevuld worden met een beplantingsplan, verlichtingsplan en beregeningsplan.

De (ontwerp-) plannen zijn gemaakt en staan op papier. Hoe nu verder? Studio Nieuwe Grond kan zorgen voor een bijpassend werkplan. Een werkomschrijving hoe de tuin te realiseren. Stapsgewijs, in logische volgorde van aanleg. Het werkplan is door u te gebruiken om de tuin zelf aan te leggen. Maar u kunt met het werkplan ook op zoek gaan naar een hovenier of stratenmaker.

Compleet ontzorgen? Dat kan natuurlijk ook. Algehele project begeleiding door Studio Nieuwe Grond. In samenspraak met u wordt er gezocht naar de juiste hovenier of stratenmaker. Tijdens de uitvoerende werkzaamheden zal Studio Nieuwe Grond met regelmaat controleren of de uitvoering volgens plan verloopt.

Mark Smit - Tuinontwerper

Even voorstellen: Ik ben Mark Smit enĀ  groeide op in een gezin waar ‘de tuin’ een belangrijke rol speelde. Vrijwel alle vrije uren waren mijn ouders in de tuin te vinden. Continu bezig met aanleg en onderhoud, maar natuurlijk ook ter ontspanning. Van jongs af aan werkte ik mee en werd al snel besmet met het tuinvirus.

Na mijn opleiding ging ik aan de slag bij een hoveniersbedrijf en leerde het vak pas goed kennen. “Eerst mee als hovenier in de aanleg, later als werkvoorbereider en tekenaar. Mijn creativiteit kwam tot uiting in tuinontwerpen”.

Zo ontwikkelde ik een eigen kijk op tuinontwerpen. In deze drukke tijd wordt er weinig meer getuinierd zoals mijn ouders deden. Er is veel vraag naar onderhoudsvriendelijke tuinen. En dat betekent: strakke belijningen, onderhoudsvriendelijke duurzame materialen en dito beplanting. Veelal moderne tuinen.

Binnen Studio Nieuwe Grond kan ik volledig mijn ei kwijt: Een tuin moet een ontdekkingstocht zijn en je tegelijk een gevoel van geborgenheid geven. Bovendien moeten de verhoudingen kloppen, eenheid maar wel op een speelse manier. Dan wordt de tuin een plek waar je graag wilt zijn.

Vanuit de gedachte van Studio Nieuwe Grond maak ik moderne en duurzame tuinontwerpen. Mijn inspiratiebron is de plek waar ik leef: De Veluwe. Ik werk graag met duurzame materialen, omgevings gebonden. Maar de wens en ambitie van de tuineigenaar staan voorop. Samen maken we een prachtig exclusief tuinontwerp.

Gaat u met uw tuin aan de slag? Ik adviseer u graag.

Over Studio Nieuwe Grond

“New Ground” een Engelse uitdrukking. Betekenissen zoals “een nieuwe weg inslaan, baanbrekend”. Maar ook letterlijk, Nieuwe Grond!

Nieuwe Grond wat in ontwikkeling is; een nieuwe woning, bedrijf of andere bestemming. Daar hoort ook een tuin bij. Of het nou om een particuliere tuin, bedrijfstuin, of ander soort buiten inrichting gaat, dan bent u bij ons aan het juiste adres.